Echografie

nieko-franck-150-183

Voor echografie kunt u terecht bij Fysiotherapie Nieko Franck. Ik maak veel gebruik van een echo. Dat doe ik voor de diagnostiek, maar ook bij de behandeling. Wilt u meer weten over echografie?

Een echo

Echografie is een techniek waarmee we een lichaamsdeel beter in beeld brengen. Een echo ontstaat door middel van geluidsgolven, die worden uitgezonden door een apparaat. Deze geluidsgolven zijn onhoorbaar en ze weerkaatsen in uw lichaam. Hierdoor ontstaat een beeld op de monitor.

Dit zie je op een echo

We zien op de echo slijmbeurzen, pezen, bindweefsel, spieren en botten. Met deze extra informatie krijgen we dus meer inzicht in het pijnlijke gebied. En hierdoor zijn we beter in staat om een duidelijke diagnose en prognose te geven over het beschadigde weefsel.

Diagnostiek

Dankzij een echo zijn bijvoorbeeld slijmbeurs- of peesontstekingen waar te nemen. Of pees rupturen of kalkafzettingen (calcificaties) in pezen. Maar ook beschadigingen in het kapselband van een gewricht en spierscheuringen. Echografie is daarom een enorme aanvulling binnen het vak fysiotherapie.

Echografie

Kosten echografie

Een echo behandeling wordt voor een groot deel vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekering. Deze factuur stuur ik rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar. Daarnaast betaalt u per echo een eigen bijdrage van € 25. Dit wordt niet vergoed vanuit uw zorgverzekering. U ontvangt hiervoor een aparte factuur van mij. Meer informatie over tarieven en vergoedingen leest u hier.